Het selecteren van de meest geschikte medische facturatietoepassingen voor uw eigen praktijk of facturatiedienst is een uitdaging. Een zoektocht naar medische facturatiesoftware genereert met honderden bedrijven die opties bieden. U maakt een besluit terwijl u met andere kwesties omgaat en uw bedrijf blijft runnen en u moet uw keuzes onderzoeken. Dit is een belangrijke beslissing, de juiste software kan uw winstgevendheid met dubbele cijfers verhogen, en de verkeerde keuze kan uw productiviteit en/of uw winstgevendheid de komende jaren op negatieve wijze beïnvloeden. Bent u bijvoorbeeld een Midden-Klein bedrijf, kies dan voor een ERP voor het MKB en niet voor een ERP systeem wat echt bestaat voor hele grote organisaties

Hoe kiest u de juiste medische facturatietoepassingen voor uw bedrijf of uw praktijk? Uw personeel heeft voornamelijk gebruiksgemak nodig. Zorg ervoor dat de machine intuïtief en eenvoudig te leren is, zodat de verschuiving niet wordt tegengehouden door uw personeel, of misschien geeft u er duizenden uit. Artsen hebben ons horrorfictie verteld over toepassingen waarvan hun personeel het traag omarmt of niet omarmt en dat kost hun duizenden euro’s. Drukke artsen en officemanagers hebben geen ingewikkelde systemen nodig die het voor hen moeilijk maken om het fiscale welzijn van de praktijk te volgen.

Zoek naar een systeem met belangrijke informatie, zoals claims over te weinig betaalde verzekeringen en prestatiegegevens op een paneel, waardoor het voor beheerders en artsen super eenvoudig is om toegang te krijgen. Vraag uw leveranciers naar hun wensenlijst met rapporten voor het nieuwe systeem en bepaal of de systemen die u overweegt deze rapporten kunnen produceren. Betaalbaarheid – Overweeg de volledige kosten van het systeem. Zijn er opstartkosten en een langdurig contract? Een voordeel van op internet gebaseerde software is dat er vaak geen opstartkosten zijn, omdat je in verschillende gevallen gewoon kunt inloggen.

Als u een langetermijncontract overweegt, vraag dan wat er gebeurt als de machine niet werkt, welk verhaal heeft u? Is het bedrijf dat het ERP systeem aanbiedt transparant over de kosten van het ERP systeem? Technische vereisten moeten uw toepassingen op uw werkplekcomputers installeren, bijwerken en onderhouden? Als u de middelen heeft om u aan IT te wijden, is dit misschien logisch voor u. Als u geen eigen IT-personeel of consultant heeft, kunt u dit probleem liever vermijden. Met HIPAA-vereisten moet u ervoor zorgen dat de machine veilig is en een betrouwbare back-up maakt. Nogmaals, een voordeel van een op internet gebaseerde machine is dat uw gegevens offsite veilig zijn en automatisch dagelijks een back-up maken, zonder dat u en uw eigen personeel iets hoeven te doen. Training en ondersteuning – Wees er zeker van dat de machine die u selecteert de training en ondersteuning biedt die uw eigen personeel nodig heeft om snel productief te zijn.

Wat gebeurt er als je de initiële trainingsperiode hebt beëindigd en je nieuw personeel inhuurt? U wilt een systeem dat een volledige keuze aan onlinetraining biedt, naast meerdere ondersteuningsopties voor e-mail en telefoon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *