Blijf op de hoogte van al uw uitgaven
Openbaarmaking: we doen er alles aan om de beste producten voor onze lezers aan te bevelen. We kunnen een vergoeding ontvangen wanneer u op links naar producten klikt, maar dit heeft geen invloed op onze beoordelingen of aanbevelingen.

Software en apps voor persoonlijke financiën kunnen u helpen de basis onder de knie te krijgen, uw geld efficiënter te beheren en u zelfs helpen manieren te ontdekken om uw financiële langetermijndoelen te bereiken. Het kiezen van de beste personal finance-software hangt af van uw huidige financiële behoeften. Sommige personal finance-software kan u helpen bij het beheersen van budgettering en onkostenregistratie, terwijl andere kunnen helpen bij het beheer van uw beleggingsportefeuille. Natuurlijk is ook uw budget voor software voor persoonlijke financiën van belang. Onze lijst met de beste personal finance-software bevat gratis en betaalde opties voor verschillende financiële doelen. Dus neem een ​​kijkje en krijg je financiën in een mum van tijd op orde.

De 8 beste persoonlijke financiële software-opties van 2020
Quicken: Best Overall
Mint: het beste voor budgettering
YNAB: het beste voor gewoonte bouwen
Mvelopes: het beste voor op nul gebaseerde budgettering
TurboTax: het beste voor belastingen
FutureAdvisor: het beste om te investeren
Persoonlijk kapitaal: het beste voor beleggingsadvies
Tiller Money: het beste voor spreadsheetbeheer
Beste algemeen: Quicken

KOOP OP QUICKEN.COM
Quicken bestaat al tientallen jaren en is een van de meest gevestigde software voor persoonlijke financiën op de markt. U kunt de software gebruiken om verschillende aspecten van uw financiële leven te beheren, van het maken van een begroting tot het volgen van schulden, spaardoelen en zelfs investeringscoaching. De software beschikt over Excel-export, waarmee u aanvullende berekeningen van uw gegevens kunt manipuleren en uitvoeren. Een van de meer geavanceerde functies is het betalen van rekeningen, waarmee u rechtstreeks vanuit de software betalingen voor uw rekeningen kunt instellen. U kunt het zelfs gebruiken om de waarde van uw activa te volgen om een ​​nauwkeurige berekening van uw totale nettowaarde te hebben. De app is robuust genoeg om zowel uw persoonlijke als zakelijke uitgaven te beheren en behandelt zelfs property management-functies zoals huurbetalingen van huurders. De software begint bij $ 34,99 en is beschikbaar voor Windows, MacOS, iOS en Android.

Beste voor budgettering: Mint

KOOP OP MINT.COM
Mint is een van de meest populaire tools voor budgettering en onkostenregistratie. U kunt de software uw bank- en creditcardgegevens laten ophalen om uw uitgaven te analyseren en aan te geven waar u kunt bezuinigen om uw financiën te verbeteren. Voor meer verantwoording kunt u met Mint waarschuwingen instellen voor zaken als vervaldatums en lage saldi om u op het goede spoor te houden. Deze functies helpen u dure kosten te vermijden voor te late betalingen en rekening-courantkredieten van uw bankrekening. Als u budgetcategorieën heeft ingesteld, geeft Mint u realtime informatie over het bedrag dat u kunt uitgeven aan zaken als voedsel en gas. Mint is gratis te downloaden en te gebruiken op iOS- en Android-apparaten, evenals op desktop.

Beste voor gewoonte bouwen: YNAB

KOOP OP YOUNEEDABUDGET.COM
You Need a Budget, of YNAB, is software voor persoonlijke financiën die is bedoeld om u te helpen uw financiële geletterdheid te verbeteren terwijl u uw maandbudget beheert. Terwijl u uw budget maakt en uw dagelijkse financiën beheert, biedt de software u tutorials die u zullen helpen bij het aanpakken van enkele van de moeilijkere financiële onderwerpen. Als je worstelt met slechte financiële gewoonten, kan YNAB je helpen die te doorbreken door middel van enkele basisregels voor financieel beheer.

De software linkt automatisch naar uw bankrekening en integreert uw uitgaveninformatie voor analyse en budgettering. U kunt bijhouden hoe u uw maandbudget bijhoudt en actie ondernemen als u te veel uitgeeft. Het bevat geen mogelijkheden voor het volgen van investeringen. YNAB biedt een gratis proefperiode van 34 dagen aan waarmee u de software kunt gebruiken terwijl u beslist of deze geschikt is voor uw persoonlijke financiële doelen. De volledige software kost $ 11,99 per maand of $ 84 per jaar.

Beste voor nulgebaseerde budgettering: Mvelopes

KOOP OP MVELOPES.COM
Het traditionele envelopbudgetteringssysteem helpt u bij het houden van een budget door enveloppen te gebruiken om uw geld te beheren. Zodra u uw budget heeft opgesplitst, stopt u dat bedrag in verschillende enveloppen. Dus als u voor de week $ 100 voor gas begroot, plaatst u dat bedrag in een ‘gas’-envelop. Zodra u die $ 100 heeft uitgegeven, is dat het dan. Mvelopes hanteert dezelfde benadering voor budgettering, behalve dat het digitaal wordt gedaan op uw telefoon en computer in plaats van met fysiek geld.

Kies de financiële doelen die voor u het belangrijkst zijn, voeg vervolgens uw bankrekeningen toe en stel uw inkomen in. Mvelopes helpt u bij het maken van een budget en het instellen van uw ‘enveloppen’. De software houdt uw uitgaven bij en laat u zien wat u van elke envelop heeft uitgegeven om u de hele maand binnen het budget te houden.

De basisversie begint bij $ 6 per maand, of $ 55 per jaar, waarbij de duurdere opties extra functies en coachingopties bieden. U kunt Mvelopes ook 30 dagen gratis uitproberen voordat u beslist welk plan voor u geschikt is.

Beste voor belastingen: TurboTax

KOOP OP INTUIT.COM
Mogelijk hebt u TurboTax niet per se nodig om uw financiën het hele jaar door te beheren, maar als het belastingtijd is, kan de software van pas komen. Hoewel het een van de duurdere hulpmiddelen voor belastingvoorbereiding is, is het ook consumentvriendelijk en leidt het u door uw belastingvoorbereiding om u te helpen uw belastingaangifte nauwkeurig in te dienen. Het invoeren van uw belastinggegevens is vrij eenvoudig: u kunt uw W-2-gegevens van uw werkgever importeren of er een foto van maken en de software zet de gegevens over naar het formulier.

Als u TurboTax de afgelopen jaren heeft gebruikt, onthoudt de software veel over uw persoonlijke gegevens en vraagt ​​hij of er grote veranderingen zijn geweest. Met de meest eenvoudige versie kunt u gratis uw federale en nationale aangifte indienen als u alleen formulier 1040 gebruikt zonder bijgevoegde schema’s.

Aan de hogere kant verbindt TurboTax Live u met een CPA of ingeschreven agent om u persoonlijk advies te geven en vragen over uw belastingaangifte te beantwoorden. Betaalde versies van TurboTax bevatten een functie waarmee u inhoudingen kunt ontdekken waarvan u mogelijk niet wist dat ze voor u beschikbaar waren. Hoewel u TurboTax op internet kunt gebruiken, kunt u de software ook downloaden naar uw apparaat voor extra beveiliging.

Beste voor beleggen: FutureAdvisor

ONTVANG EEN OFFERTE
Als u een doe-het-zelfbelegger bent die op zoek is naar goedkope toegang tot een financieel adviseur, is FutureAdvisor een geweldige optie. De investeringssoftware biedt gepersonaliseerde aanbevelingen om u te helpen uw portefeuille te diversifiëren, die u naar eigen inzicht kunt volgen of niet kunt volgen. U komt in aanmerking om u aan te melden voor de software als u ten minste $ 5.000 aan belegbare activa hebt. FutureAdvisor beheert de activa die u naar de rekening overmaakt tegen een vaste jaarlijkse vergoeding van 0,5% van de beheerde activa, driemaandelijks gefactureerd tegen 0,125%. Wanneer u uw activa naar het account overboekt, werkt FutureAdvisor eraan om ze te consolideren in accounts bij haar partners, Fidelity of TD Ameritrade.

Beste voor beleggingsadvies: persoonlijk kapitaal

ONTVANG EEN OFFERTE
Met Personal Capital kunt u al uw financiële rekeningen op één platform beheren. U kunt uw bankrekeningen, hypotheekrekeningen en andere kredietrekeningen, plus uw beleggingsrekeningen, opnemen om een ​​volledig financieel beeld voor u te hebben. Als u meerdere accounts heeft – zoals de meesten van ons tegenwoordig – kan het gebruik van Personal Capital u ervan weerhouden te moeten schakelen tussen meerdere schermen om te begrijpen waar u aan toe bent.

Als u een portefeuille heeft van meer dan $ 100.000, kunt u persoonlijk financieel advies krijgen op basis van uw doelen. Hoewel u voor deze service kosten in rekening worden gebracht, zijn de financiële adviseurs verplicht u advies te geven dat in uw belang is.

Gebruik de software om te zien of u op schema zit met uw pensioen en andere beleggingsdoelen. Zelfs als u nog niet helemaal klaar bent om te profiteren van de financieel adviseur, kunt u Personal Capital gebruiken om uw financiën en investeringen op één plek bij te houden. De basissoftware is gratis, maar er kunnen kosten in rekening worden gebracht voor extra functies.

Beste voor spreadsheetbeheer: Tiller Money

ONTVANG EEN OFFERTE
Tiller Money linkt naar uw cheque, creditcard, lening, investering en andere rekeningen en exporteert de gegevens naar een Google-blad, waar u vervolgens uw eigen berekeningen op de gegevens kunt uitvoeren en zelfs kunt downloaden naar Excel. Met Tiller Money kunt u kiezen uit sjablonen die uw gegevens voor u ordenen of u kunt uw spreadsheet aanpassen aan uw behoeften. Het stuurt u ook dagelijkse e-mails met een overzicht van uw recente transacties en saldi. De service kost $ 59 per jaar of $ 4,92 per maand, maar u kunt profiteren van de gratis proefperiode van 30 dagen om te beslissen of deze geschikt voor u is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *