De voordelen van het ERP zijn:
Optimalisatie van bedrijfsprocessen.
Nauwkeurige en tijdige toegang tot betrouwbare informatie.
De mogelijkheid om informatie te delen tussen alle componenten van de organisatie.
Eliminatie van onnodige bewerkingen en gegevens.
Vermindering van tijd en proceskosten
Als vervolgens elke module van het ERP-systeem dezelfde realtime database binnengaat, is een ander voordeel dat er geen dubbele records of afspeelbewerkingen, dwz redundantie, worden vermeden.
De prestaties van alle werkeenheden die deel uitmaken van hun bedrijf omdat een betere gebruikstijd wordt verhoogd. Als u eerder rapporten moest maken en deze van de ene plaats naar de andere moest brengen, wordt nu tijd besteed aan andere activiteiten.
Om de prestaties te verbeteren en tijd te besparen, optimaliseert u de controle en analyse van managementbeslissingen daar op lange termijn, verlaagde kosten voor het bedrijf.
Een ander voor de hand liggend voordeel is in termen van klantenservice, omdat de reactietijd minder aandacht voor hen heeft.
Wanneer een bedrijf een ERP-systeem heeft, is het concurrerender in de omgeving waarin het opereert.

Belangrijk is een keuze maken voor een ERP systeem wat goed past bij uw business. Bent u bijvoorbeeld een Midden-Klein bedrijf, kies dan voor een ERP voor het MKB en niet voor een ERP systeem wat echt bestaat voor hele grote organisaties


Nadelen van ERP zijn:
De installatie van het ERP-systeem is kostbaar. ERP-consultants zijn erg duur en nemen ongeveer 60% van het budget in beslag.
Het succes hangt af van de vaardigheden en ervaring van de beroepsbevolking, inclusief opleiding en hoe het systeem goed te laten werken.
Weerstand bij het delen van interne informatie tussen afdelingen kan de efficiëntie van de software verminderen.
De systemen kunnen moeilijk te gebruiken zijn.
Verandering van personeel, bedrijven kunnen beheerders in dienst nemen die niet zijn opgeleid om het ERP-systeem van het werkend bedrijf te beheren, met wijzigingen in bedrijfspraktijken die niet zijn gesynchroniseerd met het systeem.
Het hebben van een ERP-systeem heeft veel voordelen, maar garandeert niet het totale succes van het bedrijf. Organisatiecultuur, weten hoe medewerkers te betrekken en anticiperen op veranderingen die de organisatie met dit systeem van administratie te lijden hebben, zijn belangrijke elementen voor de afronding van de implementatie.
De effectiviteit van het ERP-systeem kan afnemen als er weerstand is om informatie te delen tussen bedrijfsonderdelen of afdelingen. Door de sterke veranderingen die de implementatie van het ERP-systeem met zich meebrengt in de werkcultuur, is het mogelijk dat slecht opgeleide of ongeïnteresseerde in het gebruik van hetzelfde personeel …
De voordelen van het hebben van een ERP-systeem worden niet direct gepresenteerd bij de implementatie van de software, ze zullen duidelijk zijn lang nadat het systeem draait.
Het hoogtepunt van de implementatie hangt af van het vermogen en de vaardigheid van de beroepsbevolking, omvat ook opleiding en training, om het systeem correct toe te passen.
Kortom, het is essentieel om te analyseren of het ERP-systeem in uw bedrijf zal worden geïmplementeerd, past bij uw behoeften en dat is niet in strijd met de belangen van hun organisatie.

Houd er ook rekening mee dat een slechte strategie-implementatie kan leiden tot het mislukken ervan. En een belangrijke tip: Kies voor een ERP systeem, wat vooraf duidelijk en transparant is over de kosten

Als ik voordelen en nadelen van ERP-systeem mis. laat het weten


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *