Een klein en middelgroot bedrijf runnen is hard werken. Jongleerstrategieën en dagelijkse behoeften lijken bijna onmogelijk – vooral in het licht van grotere concurrentie, klantverwachtingen en economische veranderingen.

Vooruitstrevende bedrijven hebben ingezien dat technologie hen kan helpen de snelheid, nauwkeurigheid en effectiviteit van hun financiële processen te verbeteren. Zo zijn er bijvoorbeeld zelfs ERP pakketten speciaal voor het MKB. Door de juiste financiële tools te gebruiken in combinatie met de beste zakelijke praktijken, zijn deze organisaties beter in staat om:

Plan: Zie waar en hoeveel u dollars, tijd en energie in het bedrijf steekt.
Uitvoeren: soepele levering van producten / diensten, lagere kosten, hogere klanttevredenheid en nieuwe concurrentiedifferentiatie.
Maatregel: begrijp waar u het bedrijf kunt optimaliseren voor kansen en winst.
Welke vragen moet u stellen over uw financiële software om deze voordelen te krijgen?

 1. Zal deze technologie me helpen mijn bedrijfsprocessen te integreren? Met de optimale oplossing kunt u uw inkoop-, verkoop-, voorraad-, klantenbeheer-, communicatie- en productiviteitsprocessen integreren, zodat u het voordeel van snelheid en nauwkeurigheid krijgt.
 2. Zal deze software mij automatisch informeren over zakelijke problemen en kansen? De tool die u gebruikt, moet u kunnen helpen financiële problemen te zien voordat ze zich voordoen door middel van geavanceerde rapportage- en meldingsmogelijkheden.
 3. Zal de webgebaseerde boekhoudsoftware me helpen snel te focussen op wat belangrijk is en inzicht te krijgen? Kleine bedrijven zouden dezelfde mogelijkheden moeten eisen die grote bedrijven hebben: inzicht in uitgaven, winstgevendheid, klanten en tevredenheid, productiviteit, nieuwe kansen en dergelijke.
 4. Is het makkelijk te gebruiken; zullen mijn medewerkers er gebruik van maken? Financiële oplossingen moeten even gemakkelijk te gebruiken zijn als traditionele, op technologie gebaseerde productiviteitstools. Lees meer over de trainings- en helpdeskopties die voor u en uw medewerkers beschikbaar zijn.
 5. Verbetert de software de afsluiting van periode / jaar, belastingplanning en audits? Kleine bedrijven hoeven nooit een compromis te sluiten als ze volledig GAAP-compatibel zijn met volledige auditcapaciteiten. De oplossingen die u kiest, moeten het sluiten versnellen, informatie gemakkelijk overdragen aan uw accountant en volledige transactionele audittracering bieden.
 6. Kan ik samenwerken met mijn collega’s? De financiën van een bedrijf staan ​​niet los van het bedrijf of financiële collega’s. Een financieel systeem moet gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd met bestaande e-mail- en samenwerkingshulpmiddelen, zodat informatie, updates en toegankelijkheid gemakkelijk kunnen worden overgedragen aan werknemers die het systeem gebruiken.
 7. Kan het meegroeien met mijn bedrijf? Kleine bedrijven hebben een geschiedenis achtergehouden door hun ‘systemen’. Financiële software is zodanig geëvolueerd dat er nu oplossingen zijn die gemakkelijk kunnen worden opgeschaald naar uw specifieke zakelijke behoeften. U hoeft op geen enkel moment te ‘te veel betalen’ of ‘te weinig te betalen’.
 8. Is het financiële systeem veilig; is mijn informatie beveiligd? Met de realiteit van spam, virussen, trojans, internetinbraken en ontevreden werknemers, moet het financiële systeem dat u kiest elk van deze en meer tegengaan.
 9. Wat gebeurt er als het systeem ‘breekt’? Helaas zal technologie af en toe falen. De sleutels om ervoor te zorgen dat uw bedrijf nooit stopt als gevolg van technologiefalen, zijn de juiste redundantie-, failover-, back-up- en herstelmogelijkheden. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw werknemers onmiddellijk toegang hebben tot de benodigde hulp, ongeacht wanneer.
 10. Zal de implementatie van het systeem mijn bedrijf verstoren? Het adopteren van nieuwe technologie en software is niet voor bangeriken. Zorg ervoor dat het systeem dat u kiest, gemakkelijk in uw bestaande activiteiten ‘glijdt’ zonder dat het de bedrijfsvoering verstoort, onscherp maakt of de benodigde energie wegneemt.
 11. Is de aanbieder van het systeem transparant over de kosten van het ERP systeem?
   


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *